En- två- tre kakor

Serverar: 45 portioner

En liten, torr kaka som smakar utmärkt till t ex kräm eller fruktsoppa. Välj själv vilket utseende du vill ha genom valet av garneringssocker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl Dansukker brun farin strö
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • 3 tsk bakpulver
  • Pensling
  • Äggvita
  • Garnering
  • Dansukker strösocker eller
  • Dansukker mörkt muscovadoråsocker eller
  • Dansukker pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda samman de båda mjölsorterna samt vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Arbeta degen smidig på bakbord och rulla ut fingertjocka längder på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat äggvita.
    4. Strö på strösocker eller muscovadoråsocker eller pärlsocker.
    5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 12 minuter, kakorna skall vara torra och spröda. Skär i bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben