Enbärssill
Serverar:
10 portioner
Passar bra till midsommar.
Ingredienser
1 dl ättikssprit, 12 %
2 dl vatten
2 dl socker
3 msk stötta enbär
5 stötta svartpepparkorn
1 burk inläggningssill, 420 g varav 210 g sill
Skal av 1 citron
2 msk hackad persilja
Instruktioner
Koka upp ättika, vatten, socker, enbär och svartpeppar. Låt svalna.
Skölj sillen väl. Skär i sneda bitar och lägg i en skål. Häll över lagen och låt det stå kallt i ett dygn. Garnera med citronskal och persilja.
Liknande recept
Ginspetsad enbärssill
5
Enbärssill
3
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!