Enbärssill

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Förträfflig smak

Ingredienser

  • 1 burk urvattnad saltsill ( ca 420 gr)
  • Lagen
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 6 msk brännvin (renat)
  • 20 - 25 st krossade enbär
  • ½ tsk grovhackad vitpeppar
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    Låt sillen rinna av. Skär filéerna i ca 1 cm bitar. Koka upp vatten och socker och låt det svalna. Blanda i brännvin, vitpeppar och enbär. Slå över sillen. Hacka löken och lägg den jämt över sillen samt lagerbladet. Låt stå kallt i 2 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben