Ginspetsad enbärssill
En "viltsill" med enbär och ginsmak.
Ingredienser
1 burk 5 - minuterssill, 450 g
1 morot
1 rödlök
10 cm purjolök
Lag
½ dl ättikssprit, 12 %
1 ½ dl vatten
2 dl strösocker
12 - 15 enbär
3 msk gin
Instruktioner
Krossa enbären. Blanda alla ingredienserna, utom gin, till lagen. Koka upp lagen och tillsätt gin när lagen kallnat.
Låt sillen rinna av. Skala moroten och skär den i tunna slantar. Skala rödlöken, finstrimla den och purjolöken.
Varva sill, morot, purjolök och rödlök i en burk. Häll över lagen. Låt burken stå i kylen minst ett dygn före servering.
Liknande recept
Enbärssill
3
20 min
4
Enbärssill
5
10
Ginspetsad marinad
20 min
5-6
Vaniljparfait med ginspetsad lingonsås
4 h 15 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!