Ginspetsad enbärssill

En "viltsill" med enbär och ginsmak.

Ingredienser

  • 1 burk 5 - minuterssill, 450 g
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • Lag
  • ½ dl ättikssprit, 12 %
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 12 - 15 enbär
  • 3 msk gin
  • Instruktioner

    1. Krossa enbären. Blanda alla ingredienserna, utom gin, till lagen. Koka upp lagen och tillsätt gin när lagen kallnat.
    2. Låt sillen rinna av. Skala moroten och skär den i tunna slantar. Skala rödlöken, finstrimla den och purjolöken.
    3. Varva sill, morot, purjolök och rödlök i en burk. Häll över lagen. Låt burken stå i kylen minst ett dygn före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben