Ginspetsad marinad

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

Passar bäst till fläskkött. Att det råkade bli gin som en av smaksättarna berodde på att jag köpt en ovanligt torr citron.

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl Hoisin-sås
  • 1 msk soja
  • 2-3 msk HP-sås
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk stark och söt senap
  • 1 dl gin
  • 1 msk persillade
  • 3 tsk färsk ingefära
  • Vitlökssalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Tag fram en rymlig skål eller plastburk, där köttet du ska marinera ryms. Häll i olivolja, pressad citronsaft, Hoisin-sås, soja, HP-sås, tomatpuré, senap, gin, persillade, pressad ingefära (försök få mest saft från den, annars kan det bli beskt), lite vitlökssalt och svartpeppar i skålen/burken. Blanda ihop allt och lägg i köttet. Försök få marinad runt om alltihop. Det blir ännu bättre om man lägger köttet i en 3-liters fryspåse och häller marinaden över, knyter ihop och masserar påsen lite. Ställ in i kylskåp helst över natten, men minst 2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben