Asiatisk marinad/Glaze

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Marinad i asiatisk stil som passar utmärkt till fågel och kött.

Ingredienser

  • Valfritt kött eller fågel för 2-4 personer
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Blanda ketchup, farinsocker, flytande honung, sesamolja och japansk soja i en skål. Riv ner vitlök och ingefära. Lägg ditt kött i en påse tillsammans med marinaden. Marinera i ca 1 timme. Pensla köttet med resterande marinad under stek/grilltiden för att få en fin blank yta. Enjoy!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eva Nilsson 24 augusti 2017

    Hej, detta recept på Asiatisk glaze är så gudagott! Jag gör en liter åt gången, och sen använder jag det till kött, kyckling och allt som vi grillar! Den är supergod!! Tack Pigge!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben