Prisbelönt BBQ-Glaze

Serverar: 8 portioner

Tid: 10 minuter

Med denna kryddstarka glazen vann Fazer Culinary Team VM i matlagning 2014 i Luxemburg. Domarna fastnade för de fylliga asiatiska tonerna i kombination med en härlig sötma. En vinnare till fläskkött!

Ingredienser

  • 1 dl Tiger sås
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 droppar Hickory (liquid smoke)
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Metod
  • Riv och finhacka vitlöken, blanda med övriga ingredienser. Gnid in köttet
  • TIPS: Prova rubben på någon av Scan Svensk Rapsgris grilldetaljer och du kommer att få en mycket saftigare och godare smakupplevelse
  • Ytterfilé
  • Pluma
  • Kotlettracks
  • Karré
  • Instruktioner

    Riv och finhacka vitlöken, blanda med övriga ingredienser. Gnid in köttet. Den här glazen också fantastisk att använda som sås vid sidan om.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben