Vaniljparfait med ginspetsad lingonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Enkelt men gott! De som bjuds på detta brukar ha svårt att lista ut att det är lingon i såsen.

Ingredienser

  • Parfait
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Sås
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 msk vatten
  • 1-2 msk gin
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker och grädde pösigt med elvisp. Smaksätt med vaniljsocker.
    2. Fördela i 4 portionsformar och ställ i frysen minst 4 timmar.
    3. Mixa lingonsylten och vattnet, smaksätt med gin.
    4. Stjälp upp parfaiten på tallrikar, ringla såsen över och garnera gärna med små maränger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben