Vaniljparfait

Serverar: 4-6 portioner

Klassisk parfait gjord med äkta vanilj.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl Arla Ko® vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar. Servera med färska bär.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    SEAbjrpn 25 juni 2010

    Tack för ett god parfait. Kram SEA

    90Linnea 6 augusti 2011

    Jättegott! Jag gjorde en tvådelad parfait med en bärparfait (hittade receptet här på matklubben) med krusbär som bas som det undre lagret och denna vaniljparfait som det övre lagret och det blev supergott ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben