Vaniljparfait med mockasås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 25 minuter

Inget går upp mot en riktigt god, hemlagad parfait. Servera den med en fyllig mockasås och succén är given. Färska bär är också gott till.

Ingredienser

  • Vaniljparfait
  • 4 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 1 - 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Mockasås
  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 dl farin
  • 1 tsk frystorkat kaffepulver
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Sås: Vispa samman kakao, grädde, socker, farin och kaffepulver i en kastrull. Låt såsen koka några minuter på svag värme under omrörning. Vispa ned matfettet och smaksätt med vaniljsocker.
    2. Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ned vaniljsockret. Vispa grädden tjock, vänd ned den i äggsmeten och frys smeten i minst 5 - 6 timmar.
    3. Låt parfaiten tina ca 30 minuter. Skeda upp den i portionsskålar eller i en större skål. Häll litet varm eller kall mockasås över och garnera med hackade nötter. Servera resten av såsen till.
    4. Färska bär eller någon frukt, t ex kiwi, papaya eller ananas, sätter pricken över i!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 15 augusti 2009

    Sssssssssmarrigt!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben