Vaniljparfait

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Gudomligt smarrig.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Konserverade mandariner eller kiwi
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda äggulor, socker och vatten och låt blandningen koka till en tjock kräm under vispning. Låt krämen kallna men rör i den då och då.
    2. 2. Vispa grädden tjock tillsammans med vaniljsockret och blanda den med den kalla krämen. Häll massan i en rund sockerkaksform som rymmer ca 2 liter. Täck med folie och ställ i frysen gärna över natten.
    3. 3. Låt parfaiten stå i kylskåp ca 30 min före serveringen då blir den lagom mjuk att äta.
    4. 4. Själp upp parfait på ett serveringfat. Garnera med mandariner eller kiwi. Riv choklad och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben