Vaniljparfait med hjortronsylt

Serverar: 4 portioner

Liten nätt dessert efter en god middag!

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Servering
  • Hjortronsylt varm
  • Rån
  • Instruktioner

    1. Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti. Vispa ägggulor, vaniljkorn (de gör parfaiten läckert småprickig och talar om att den gjorts på äkta vanilj), florsocker och vaniljsocker luftigt.
    2. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Häll upp i portionsformar och låt stå i frysen 5 timmar före servering.
    3. Servera med varm hjortronsylt och gärna ett par rån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben