Hjortronsylt

Vilken lycka att få plocka hjortron och göra eget sylt Hjortronsylt tillsammans med ost är en höjdare

Ingredienser

  • 1 kg hjortron, ca 2 liter
  • 1 dl vatten
  • 6 dl socker
  • Instruktioner

    1. Lägg hjortronen i en gryta och tillsätt vattnet. Koka upp och låt massan sjuda. Tillsätt sockret och rör om tills sockret smält. Låt sylten sjuda, ca 15 minuter.
    2. Skumma av sylten, ta den från värmen och häll upp på väl rengjorda burkar.
    3. Servera sylten varm till glass och kall till våfflor, pannkakor, ostbrickan och mandelmusslor med grädde.
    4. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrex3m 10 augusti 2012

    Bra recept, minskade dock sockret med 2 dl, testa själva och smaka av.... :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben