Laxbakelse med hjortron

Serverar: 8 portioner

Nu har jag äntligen testat detta recept, underbart gott med hjortronsylten i crème fraiche- blandningen. En smakupplevelse vill jag lova. Rekommenderas verkligen.

Ingredienser

  • 4 bitar mjukt tunnbröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hjortronsylt
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • 8 skivor gravad lax
  • 100 g machesallad
  • Garnering
  • Hjortron
  • Gräslök (längre strån)
  • Ev citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Klipp eller skär tunnbröden i 6 bitar vardera. Lägg dem på en plåt. Rosta tunnbröden mitt i ugnen 250 grader, ca 2-3 min. Låt bröden svalna.
    2. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i hjortronsylten och smaka av med salt och peppar. Blanda i gräslöken.
    3. Varva lax, créme fraiche och sallad mellan tunnbröden lagda på assietter.
    4. Garnera med gräslök, hjortron och citronklyftor.
    5. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tova-Clara 21 juni 2009

    Väldigt gott med tanke på ingredienserna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben