Karamelliserad Kvibille med hjortron

Serverar: 4 portioner

Två saker som smakar mycket var för sig och ännu mer tillsammans.

Ingredienser

  • 250 g hjortron, frysta
  • 4 msk strösocker
  • 1 ½ dl hjortronsylt
  • 140 g kvibille, ädel special
  • 4 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill och 250º.
    2. Tina hjortronen och rör dem med socker – eller använd hjortronsylt. Fördela hjortronen i ugnssäkra portionsformar. Skär osten i bitar och lägg den på hjortronen. Strö sockret över osten. Gratinera precis under grillen med ugnsluckan på glänt 3–5 min tills sockret bubblar och får lite färg. Passa noga så att det inte bränns.
    3. Servera genast med lite hjortronsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben