Choklad och hjortron muffins

God smakbrytning

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 2 tsk vannillinsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl grädde
  • 200 g smält smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl rårörda hjortron (upptinade från frysen)
  • Glasyr
  • 50 g smält smör
  • 50 g mörkchocklad
  • 200 g florsocker
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Ugnen startas på 180 grader (varmluft)
    2. Vispa samman ägg och socker, tillsätt grädden, och övriga ingredienser. Fyll muffinsformarna till hälften. Gärna amerikanska muffinsformar! Grädda i ugnen ca 15 min. Gör glasyren under tiden. Smält smör och choklad tillsammans och blanda ned florsocker. Späd ev. med lite grädde. Toppa muffinsen med glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben