Kvibille ädelostsallad

Serverar: 4 portioner

Ädelost, bacon, grönsaker och en giftig vitlöksdressing till - hur gott kan det bli? Mängden ingredienser till själva salladen anpassar man efter omständigheterna.

Ingredienser

  • Sallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Majs
  • Kvibille gräddädel
  • Riven ost
  • Bacon
  • Dressing
  • 5 msk matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Garnering
  • Rostade brödtärningar av formfranska
  • Instruktioner

    1. Skär sallad, tomat och gurka i bitar och blanda dem med majs i en stor skål. Smula ner ädelost och riven ost i salladen.
    2. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper och svalna. Bryt sedan ner baconet i salladen.
    3. Blanda samman matolja, vinäger, salt, vitpeppar och vitlök. Häll dressingen över salladen eller servera den bredvid.
    4. Rosta formfranska och skär i tärningar. Lägg dem överst på salladen eller servera också dem bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben