Ädelost, bacon, grönsaker och en giftig vitlöksdressing till - hur gott kan det bli? Mängden ingredienser till själva salladen anpassar man efter omständigheterna.
Ingredienser
Sallad
Tomat
Gurka
Majs
Kvibille gräddädel
Riven ost
Bacon
Dressing
5 msk matolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
Garnering
Rostade brödtärningar av formfranska
Instruktioner
- Skär sallad, tomat och gurka i bitar och blanda dem med majs i en stor skål. Smula ner ädelost och riven ost i salladen.
- Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper och svalna. Bryt sedan ner baconet i salladen.
- Blanda samman matolja, vinäger, salt, vitpeppar och vitlök. Häll dressingen över salladen eller servera den bredvid.
- Rosta formfranska och skär i tärningar. Lägg dem överst på salladen eller servera också dem bredvid.
Liknande recept
Kommentarer (0)