Ett underbart gott alternativ till påskbordet eller varför inte dagen efter den stora påskbuffén.
Dessutom snabb och enkel att göra
Ingredienser
4 laxbitar (portionsbitar och utan skinn)
200 gr philadelphiaost
½ dl persilja
½ purjolök finhackad
½ kvibille gräddädel ost
lite smör till formen
salt
vitpeppar
Instruktioner
Smöra en eldfast form och lägg i laxfileérna, blanda finhackad purjolök, riven ädelost, persilja och philadelphiaosten smaka av med salt och peppar. fördela"smeten" över laxbitarna och sätt in i ugnen 200 grader 20 min (se efter så laxen är klar mitten)
Servera med färsk sparris potatismos, potatis, ris eller pasta
jag hade tyvärr ingen färsksparris hemma så det fick bli en bild utan.
Denna rätt var god, men när den var alldeles nylagad smakade den mest bara purjolök! Lagar jag den igen tar jag definitivt mindre av purjon. Jag frös in resterna, och när jag tinade upp dem igen var purjosmaken mycket mer dämpad, nu kände man ädelosten på ett helt annat sätt.
MB-6722 april 2012
Hade ingen purjo, men tog en liten rödlök och finhackade. Det blev jättegott.
Denna rätt var god, men när den var alldeles nylagad smakade den mest bara purjolök! Lagar jag den igen tar jag definitivt mindre av purjon. Jag frös in resterna, och när jag tinade upp dem igen var purjosmaken mycket mer dämpad, nu kände man ädelosten på ett helt annat sätt.
Hade ingen purjo, men tog en liten rödlök och finhackade. Det blev jättegott.