Ugnsbakad lax med kryddigt täcke

Serverar: 6 portioner

God och enkel festmat att bjuda på...

Ingredienser

  • 1 helsida laxfilé ca 1 kg
  • Griljering
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • ½ msk mald ingefära
  • 1 liten finhackad röd chili
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ msk mald kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål.
    3. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd.
    4. Baka i ugnen i 20-30 minuter.
    5. Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ma-Ha 5 januari 2015

    Detta var jättegott :) använde vanlig stark senap istället för skånsk senap, det funkade det med.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben