Laxbakelse med sesamfrön, quinoa och citronyoghurt

Serverar: 4 portioner

Fräscht och mättande på en och samma gång.

Ingredienser

  • Laxbakelse
  • 500 g laxfilé
  • 150 g spenat
  • 2 msk maizena
  • 1 msk citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sesamfrön
  • Quinoa
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk risvinäger (det går lika bra med citron)
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • Citronyoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Saft och skal från 1/2 citron
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i små strimlor. Blanda lax, spenat, maizena, salt och peppar i en bunke.
    2. Fördela laxsmeten i fyra lika stora delar och forma till rundlar, ta gärna hjälp av en rund form. Lägg på en plåt med smörpapper under. Stek laxbakelserna i ugnen i 10 minuter på cirka 200 grader. Garnera bakelserna med rostade sesamfrön.
    3. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka sedan quinoan med en buljongtärning under svag värme i cirka 15 minuter. Blanda till sist i risvinäger och solroskärnor.
    4. Riv citronskal och pressa saften i en skål. Blanda med yoghurt, honung och salt i en bunke.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben