Fräst biff med sesamfrön och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Alltid kul med mat med asiatiska smaker!

Ingredienser

  • 400 g rumpstek
  • 3 msk sojasås
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sherry
  • 3 msk sesamfrön
  • 50 g bambuskott
  • 50 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk solrosolja
  • Instruktioner

    Skär steken i tunna skivor. Blanda sojasåsen, socker, sesamoljan och alkoholen i en skål. Vänd ner köttet i blandningen, låt stå minst en kvart. Rosta sesamfröna i en torr wokpanna. Hetta upp oljan iwokpannan och stek slantade morötter, bambuskott och vitlök fint skivat 1 minut. Ta ur pannan och woka köttet tills det får en fin brun färg, ca 5 minuter. Lägg tillbaka grönsakerna i woken tillsätt svampen och fräs yttligare ett par minuter. Strö över de rostade sesamfröna och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben