En rätt som jag fick receptet till av en thailändska när jag var med på en matlagningskurs(asiatisk). Jättegod rätt som smakar som strimlad biff ska smaka.
Ingredienser
500 g lövbiff
1 burk bambuskott (ca 400g)
1 stor burk champinjoner (ca 400g)
1 liten gul lök
1 bit purjolök (2-3 dm)
1½ msk kinesisk soja (mörk soja)
1-1½ tsk salt
½ msk strösocker
3-4 dl vatten
½ tärning köttbuljong (alt. 1 tsk glutamat )
Ev 1-2 tsk sambal oelek
Marinad
1 msk japansk soja (ljus soja)
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk potatismjöl till redning
underbart gott, jag la till vattenkastanjer och böngroddar....
Mums, jätte gott, kommer göra det igen!
det var gott ska nog göras flera gånger
Smakade faktiskt nära hämtkinamat. NU är jag ingen stor fan av kinamat men jag tycker den här rätten var riktigt god. Slängde i en halv msk curry på slutet och det gjorde den inte sämre.
JA! Äntligen ett wok-recept som smakar som det ska. Allmän favorit i familjen, både hos vuxna, tonåringar och småttingarna. Tack, tack!
Smakde som riktig kinamat.Verkligen jättegott.Kommer att tillagas många gånger i min familj.Tack för receptet
Supergott...... En favorit i våran familj.
Fantastiskt gott :) Kommer göras många gånger. Tack!
Supergott!
TACK!! KRAM. Har letat så länge efter just det här... Älskar det.
Supergott, det här är min 10 årings älsklingsrätt.
Dagens middag, vart väldigt omtyckt av min kära! Blir flergånger. Jag använde rostbiff istället för lövbiff gick utmärkt! Skickar med bild
Min älskling gillade maten väldigt mycket, smakrik och enkel att göra! Rekommenderas starkt!
Kanongott och relativt enkelt och snabbt! Tips är att byta ut sockret mot honung vilket ger en något rundare smak vilket hjälper för dig som är som mig och gärna öser på med sambal...
God! Kändes nästan som något man kan serveras på en kinarestaurang. Kommer lagas igen.
Supergod! Jag böt ut champinjonerna mot röd paprika och socker+sambal mot sweetchilisås!
Jag använde färsta champinjoner istället för champinjoner på burk. Ska prova laga rätten utan att blanda köttet med potatismjöl nästa gång, då jag tyckte att mjölet blev som en hinna på köttet som inte tillförde något smakmässigt.
Helt suveränt GOTT! Familjens stora favoriträtt!
Sanslöst gott! Jag har testat både med lövbiff och med kycklingfilé och använder alltid färska champinjoner och kalv- eller kycklingfond men i övrigt följer jag receptet som sådant-det behövs inga stora ändringar i mitt tycke! Tusen tack för receptet :P Femma +++
Supergott!! Även barnen, 3 och 1,5 år, åt med god appetit. Kommer att tillagas flera gånger!!!
Helt perfekt strimlad biff med bambuskott. Hela familjen var nöjd och smaken blev precis som på Kinarestaurang.
Ett jättebra och enkelt recept på biff med bambuskott.. Det blir alltid jättegott och har snabbt blivit en favoriträtt att göra och äta i familjen. Supergott!!!
Mycket bra biff med bambuskott! Nästan precis som på kinarestaurangen!
Supergod gryta, bättre än på kinarestauranger helt klart! Jag brukar använda färska champinjoner istället för dem på burk och använder kinesisk soja rakt igenom, för jag brukar aldrig använda japansk soja så det finns inte hemma... Tack för receptet!
Cashewnötter är gött att toppa denna rätten med .
Har gjort denna rätt många gånger nu. Är ett av mina favoritrecept. :)
Väldigt god och lättlagad. Denna kommer göras fler gånger. Tack för ett bra recept. Bytte dock ut svamp mot paprika och tillsatte lite krossad vitlök i marinaden. Supergott
Mycket gott!!
Supergott. Köttet fick vila i 4-5 timmar och blev supermört. Tackar och bockar, femma från oss. :)
Sopergott men tillsatte lite oystersås och det blev jättebra
mordgott!
Mycket gott!
Mycket gott!
Supergott! skippade dock svampen för att få en mer biff med purjolök och bambuskott än biff med bambuskott och champinjoner
Väldigt gott! Jag hade dock även i röd paprika, vattenkastanjer och lite lite matlagningsgrädde :) Tack för receptet!
Tack för receptet, Marinaden är perfekt , jag bankar även strimlorna lite med kött yxa ,blir perfekt
Detta smakade till o med godare än på restaurang.En klar 5:a.Detta kommer vi att göra många gånger.
Jättegott, min mamma lärde sig göra denna rätt på en thailändsk matlagningskurs i Sundsvall och jag har saknat receptet. Tack för att du delar det!
Jättegod rätt! Köttet blev verkligen mört av marinaden. Jag hade på cashewnötter ovanpå. Kommer absolut att göra om detta. Tack så mycket för receptet.