Biff med bambuskott

Serverar: 6 portioner

Smakar precis som på kinarestaurang.

Ingredienser

  • 400 g biffkött , strimlat
  • 500 g strimlade bambuskott
  • 1 purjolök , strimlad
  • 2 gröna paprikor , strimlade
  • 6 msk kinesisk soja
  • 2 msk potatismjöl
  • matolja
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Marinera köttet i sojan. Stek köttet i matoljan, ta upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av soja, potatismjöl och lite vatten. Servara med ris.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    5-6
    11

    Kommentarer (3)

    anluk 5 januari 2008

    Supergott!!! Maken la tydligen i lite ketchup och socker också för att få det lite sötare. Smakade precis som på kinarestaurang.

    Helida 18 augusti 2008

    Lyckat recept. Väldigt enkelt att tillaga och lövbiffen blev bra när den fått ligga i sojan. Såsen fick jag inte till däremot men tog bara vanlig soja. Det är aldrig fel till ris. Perfekt vardagsrätt. Rekommenderas.

    Fladie 15 september 2008

    Familjen tyckte att det smakade för mycket soja. Inte som på kinarestaurang

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben