Biff med bambuskott

Serverar: 4 portioner

Med smak av ingefära

Ingredienser

  • 600 g nötkött i strimlor
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk ingefära, finstrimlad
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • 8 msk japansk soja
  • 4 msk jordnötsolja
  • 2 burkar bambuskott med spad
  • 1 knippe salladslök, strimlade
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk hönsbuljong. flytande
  • 4 msk japansk soja
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet med vitlök, ingefära, soja, salt och socker.
    2. Fräs köttet med olja så att det får färg. Tillsätt bambuskott med spadet och salladslöken. Blanda i ingredienserna till såsen och låt det få sjuda en liten stund. Servera med ris och cashewnötter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    5-6
    11

    Kommentarer (3)

    catlover 22 november 2009

    Mums filibabba. Högsta betyg av mig det blir.

    monicadanell 4 juli 2010

    Mumms jätte smaritt kommer att göra den igen när jag är sugen på kinamat 5 poäng monica

    stunberg 17 april 2011

    Jättegott men lite torrt på kryddor. Jag gillar stark mat så nästa gång lägger jag till lite färsk hackad chili. En 4a från mig!

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben