Biff med bambuskott

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Kinamat som går snabbt att göra

Ingredienser

  • 500 g biffkött
  • 1burk strimlade bambuskott (500g)
  • 1 burk champinjoner (500g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 msk mörk sojasås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sherry (kan uteslutas)
  • 4 dl vatten
  • 2 msk maizena
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla.
    2. Hetta upp en wokpanna på hög värme med 1 msk olja. Lägg i köttet och stek tills köttet fått färg. Pressa i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
    3. Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och buljongen. När det kokat upp lägg i bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan av med maizenan till önskad konsistens. Låt sedan puttra tills köttet är mört.
    4. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    Slandromsludde 6 september 2010

    Hur många buljontärningar? 1?

    madde12 23 september 2010

    super god!!

    Leonard91 3 december 2010

    Mycket gott! Smakar precis som när man köper Biff med bambuskott från kinarestaurangen.

    Teufelin 18 juli 2011

    Gott ! :)

    anluk 3 september 2011

    Mycket gott och mycket enkelt. <uteslöt sherryn

    sandrizh 31 oktober 2011

    Lagade detta recept utan sherryn och la till en gul lök och hela familjen älskade det, t.o.m den kräsna av dem så verkligen ett toppenrecept som kommer lagas flera gånger!

    bjuranna 25 juni 2012

    Supergott!! Doftar och smakar som på restaurang! Ett plus för att det är ingredienser man oftast har hemma! :-)

    anna_ho 17 januari 2013

    Supergott och enkelt. Hade dock färska champinjoner i :-P

    bjoli198 17 januari 2013

    men... suck! varför förstöra en så god rätt som biff med bambuskott genom att ha svamp i :(

    Lena 19 januari 2013

    Super gott

    Carolinewalt 12 juli 2015

    Jättegott! Rekomenderas, smakar som riktig Kinamat :)

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben