Kinamat som går snabbt att göra
Ingredienser
500 g biffkött
1burk strimlade bambuskott (500g)
1 burk champinjoner (500g)
2 vitlöksklyftor
1 tärning köttbuljong
3 msk mörk sojasås
2 msk ostronsås
2 msk sherry (kan uteslutas)
4 dl vatten
2 msk maizena
3 msk vatten
Instruktioner
- Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla.
- Hetta upp en wokpanna på hög värme med 1 msk olja. Lägg i köttet och stek tills köttet fått färg. Pressa i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
- Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och buljongen. När det kokat upp lägg i bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan av med maizenan till önskad konsistens. Låt sedan puttra tills köttet är mört.
- Servera med jasminris.
Liknande recept
Kommentarer (11)
Relaterade Artiklar
Kinesisk matlagning!
De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...
Hur många buljontärningar? 1?
super god!!
Mycket gott! Smakar precis som när man köper Biff med bambuskott från kinarestaurangen.
Gott ! :)
Mycket gott och mycket enkelt. <uteslöt sherryn
Lagade detta recept utan sherryn och la till en gul lök och hela familjen älskade det, t.o.m den kräsna av dem så verkligen ett toppenrecept som kommer lagas flera gånger!
Supergott!! Doftar och smakar som på restaurang! Ett plus för att det är ingredienser man oftast har hemma! :-)
Supergott och enkelt. Hade dock färska champinjoner i :-P
men... suck! varför förstöra en så god rätt som biff med bambuskott genom att ha svamp i :(
Super gott
Jättegott! Rekomenderas, smakar som riktig Kinamat :)