Baguetter med vallmo-, solros-, eller sesamfrön

Härliga baguetter till frukost eller fika.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • Ca 11-12 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • Vallmofrön, sesamfrön eller solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37° grader fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet.
    2. Rör ner yoghurt, vispgrädde salt och socker. Blanda ner mjölet och arbeta ihop till en deg, ca 10-12 min. Låt jäsa under duk i ca 1½ timme.
    3. Tag ur degen och knåda en stund, dela den i 3 lika stora delar och forma till baguetter. Tvinna dem lite och lägg på en plåt. Låt jäsa ytterligare i ca 40 min.
    4. Pensla baguetterna med uppvispat ägg och strö över valfrai frön.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 7 min. Sänk temperaturen till 200°och grädda baguetterna ytterligare 15-20 minuter.
    6. Låt baguetterna svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben