Baguetter med vitlökssmak

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Tycker du om vitlöksbröd så är detta lite knaprigt goda bröd kanske något du bör prova. Lättbakat och mustigt gott.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst med blå text
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ½ msk solrosolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Dag 2
  • 1 ägg
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • ½ dl havrekli
  • 2 msk torkad persilja
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det kalla vattnet i en degbunke och vispa ner resten av ingredienserna i den första gruppen ingredienser. Täck över bunken med en handduk och låt degen vila ca 6-8 timmar i rumstemperatur.
    2. Blanda ner resten av ingredienserna (pressa vitlöken) och knåda degen med maskin 5-10 minuter. Låt jäsa 30 min. Ta upp degen knåda ihop och baka ut till tre smala länder. Låt jäsa ca 30 minuter. Skär sneda snitt med en vass kniv över bröden innan du gräddar dom mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Gott till kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    emaxen 27 februari 2009

    Dessa bröd blev preis som dem man brukar köpa, full pott i betyg. Lättbakade var de oxå. Kram emaxen

    pia61 29 mars 2009

    Bakade dessa igår, jättegoá!

    saragu 20 juni 2010

    Blev verkligen goa :) Uppskattade av alla. Jag hade blandade örter o inget ägg i degen utan penslade me äggen. Tack för ett superrecept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben