Baguetter

Serverar: 4 portioner

Sega baguetter med knaprig skorpa.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl naturell youghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Drygt 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen däri. Blanda ner youghurt, salt, socker och 1 l mjöl. Arbeta degen länge, 10 min ger ett segt och godare bröd. Låt jäsa 2 tim.
    2. Knåda och dela i 4 delar. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Baka ut genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Jäs ytterligare i 30 min på plåten.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    vegannika 25 maj 2008

    Dom här bröden blev toppenbra. Gjorde portionsbröd till grillkvällen och dom blev mkt uppskattade. Gott med ÄKTA bröd istället för tillsatserna man köper i butik.

    Gillsan 25 juli 2008

    Dessa bröden blev kanon jag gjorde dem förra veckan.

    ohsally 10 juli 2009

    Tänkte pröva detta recept det verkar enkelt...

    lollilotta 18 augusti 2009

    Hej. Har gjort detta brödet några gånger. Men jag får inte till det med knaprig skorpa. Något tips på vad jag ska göra för att få det? Annars så är det ett jättegott bröd :)

    Anna-Sara 16 augusti 2010

    Blev jättebra! Pressade i tre klyftor vitlök och fick vitlöksbaguetter.

    IdaKonig 27 maj 2012

    Väldigt bra recept härlig konsistens av yoghurten! Kastade in lite vatten i ugnen direkt när ja satte in dem då får dem den där \'\'knastriga\'\' skorpan

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Mer Tapas!
    Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben