Läcker bjuddessert som man lätt fixar dagen innan.
Ingredienser
3 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Västerbottensost, grovriven
3 dl vispgrädde
1 1/2–2 dl hjortron
3 msk strösocker
Instruktioner
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt. Blanda ner osten i äggpöset. Vispa grädden till mjukt skum, parfaiten blir torr om man vispar gräddden för mycket, och vänd ner gräddskummet i smeten.
Häll parfaitsmeten i en sockerkaksform, eller i portionsglas som tål att stå i frysen. Sätt parfaiten i frysen minst
6 timmar, helst över natten. Ta ut parfaiten cirka 20 minuter före servering så att den mjuknar något.
Garnera med hjortron som ljummats med sockret i mikron.
Denna parfait är riktigt underbar, låter kanske knepigt med osten men oj vad gott det är!! Jag tar gärna hjortronsylt till. Både enkel och festlig!!