Västerbottensparfait med ljumma hjortron

Serverar: 4 portioner

Läcker bjuddessert som man lätt fixar dagen innan.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Västerbottensost, grovriven
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2–2 dl hjortron
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt. Blanda ner osten i äggpöset. Vispa grädden till mjukt skum, parfaiten blir torr om man vispar gräddden för mycket, och vänd ner gräddskummet i smeten.
    2. Häll parfaitsmeten i en sockerkaksform, eller i portionsglas som tål att stå i frysen. Sätt parfaiten i frysen minst 6 timmar, helst över natten. Ta ut parfaiten cirka 20 minuter före servering så att den mjuknar något.
    3. Garnera med hjortron som ljummats med sockret i mikron.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annli03 15 augusti 2008

    Denna parfait är riktigt underbar, låter kanske knepigt med osten men oj vad gott det är!! Jag tar gärna hjortronsylt till. Både enkel och festlig!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben