Energibars med dadlar, amaranth och jordnötssmör

Serverar: 10 portioner

När man behöver energi är dessa bars superbra att ha till hands. Inget raffinerat socker är tillsatt och är dessutom rätt nyttiga. Prova även att servera dem som efterrätt till kaffet.

Ingredienser

  • 1 dl amaranth
  • 1 dl havregryn
  • 1½ dl jordnötssmör, osötad och crunchy
  • 1 dl torkade finhackad dadlar
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • ½ dl riven kokos
  • 3 msk hela linfrön
  • 2 msk flytande honung
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Blanda alla ingredienser väl i en stor skål. Tryck ut blandningen i en bakpappersklädd form ca 25x15 cm. Fukta händerna lätt så fastnar den inte lika lätt på fingrarna. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna något.
    3. Flytta över bakplåtspapperet på en skärbräda. Skär i 110 eller 20 bitar. Förvara barsen inslagna i plastfolie i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben