Englaros grötbröd

Serverar: 24 portioner

Ett jättegott bröd till morgonkaffet eller tet som serveras hos Englaro i Ängelsberg.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl sirap
  • 1 dl olja
  • 3 tsk salt
  • 15-20 dl vetemjöl
  • 24 g torrjäst
  • Instruktioner

    1. Koka en gröt på havregrynen och vattnet. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader).
    2. Blanda gröten i degspadet. Tillsätt sirapen, oljan och saltet.
    3. Blanda mjöl och torrjäst. Arbeta in det i degen, som skall vara något lös. Låt jäsa i 30 min.
    4. Baka ut bullar ungefär som småfranska i storlek. Låt jäsa på plåt 30 min.
    5. Grädda ca 15 min. 225 grader ugn.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    2
    1
    4
    40 min
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben