Grötbröd

Serverar: 25 portioner

Hittade på nätet har bakat dom flera gånger

Ingredienser

  • 4 dl kall eller ljummen havregrynsgröt
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll gröt och vatten i en bunke.Smula ner jästen och rör tills den löser sig.Blanda i salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225-250 grader .
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta dem. Forma till 25 bullar. Lägg påbakplåtspapper. Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter.
    4. Grädda i ca 10 minuter tills bullarna får fin färg.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    2
    1
    4
    40 min
    30

    Kommentarer (2)

    angstr 22 februari 2009

    Mums, vad goda och jättebra om man äter gröt på morgonen, koka lite extra så jäser brödet medan man äter frukost och sen är det bara att baka ut det. //Angela

    gullun 2 december 2011

    Jättegoda!! Ska baka dem igen, då med lite sirap i degen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben