Hittade på nätet har bakat dom flera gånger
Ingredienser
4 dl kall eller ljummen havregrynsgröt
3 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
1 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Instruktioner
- Häll gröt och vatten i en bunke.Smula ner jästen och rör tills den löser sig.Blanda i salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225-250 grader .
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta dem.
Forma till 25 bullar. Lägg påbakplåtspapper.
Jäs bullarna övertäckta ca 30 minuter.
- Grädda i ca 10 minuter tills bullarna får fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mums, vad goda och jättebra om man äter gröt på morgonen, koka lite extra så jäser brödet medan man äter frukost och sen är det bara att baka ut det. //Angela
Jättegoda!! Ska baka dem igen, då med lite sirap i degen.