Enkel bärkaka

Serverar: 20-24 portioner

Ett bra recept, där du ska använda frysta bär till kakan. Ibland behöver man ju rensa frysen innan man plockar nya bär och fryser in!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 l bär tex hallon, vinbär eller hjortron
  • 1/2 dl socker
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vetemjöl. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna.
    2. Ta frysta bär och fördela dem över kakan. Strö över socker. Hyvla smör i tunna skivor över hela kakan och grädda ca 30 minuter i 175º.
    3. Låt svalna. Skär upp i passande bitar.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben