Enkel bärmousse

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

En snabblagad mousse utan gelantin men med äggvita.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 2-3 msk socker
  • ½ l bär
  • Instruktioner

    1. Mosa bären. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa därefter i sockret.
    2. Blanda bärmos, grädde och äggviteskum. Häll upp i en vacker vid skål eller i små bakade formar.
    3. Ställ i kyl eller frys en stund innan servering. Jag använde mig av tranbär som ger en syrlig smak och dekorerade därför skålen med små maränger. Man kan också bjuda knäckflarn till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben