Enkel blåbärstårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

En snabblagad och god tårta. Paj och tårta i ett kan man säga. Lagom söt. Här har jag använt mig av blåbär, men har man inga så går de lika bra med något annat bär.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 100 g margarin
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 äggula
  • Topping
  • Ca ½ liter färska eller frusna blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Smält fettet och låt de svalna. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner de växelvis med margarinet ner i äggvispet. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt svalna. Under tiden kan du göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills de blivit en tjock kräm. Låt kallna. Bred krämen över botten och toppa med blåbären.
    2. Denna tårta är godast nybakad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    theresandersson 14 april 2012

    Du måste glömt skriva hur mycket socker det ska vara i bottnen!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben