En snabblagad och god tårta. Paj och tårta i ett kan man säga. Lagom söt. Här har jag använt mig av blåbär, men har man inga så går de lika bra med något annat bär.
Ingredienser
Botten
2 ägg
100 g margarin
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1 äggula
Topping
Ca ½ liter färska eller frusna blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Smält fettet och låt de svalna. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner de växelvis med margarinet ner i äggvispet. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt svalna. Under tiden kan du göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills de blivit en tjock kräm. Låt kallna. Bred krämen över botten och toppa med blåbären.
- Denna tårta är godast nybakad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Du måste glömt skriva hur mycket socker det ska vara i bottnen!!