Enkel champinjonstagliatelle
Gott, snabbt och lätt! En somrig rätt med smak av champinjon, vitlök och bacon.
Ingredienser
1 msk olivolja
140 g bacon
150 g champinjoner
½ purjolök eller 3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
1 dl mjölk
1-2 dl crème fraiche
Vitpeppar
Salt
Ett knivsudd kajennpeppar
Colorit
1 msk hackad färsk persilja
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en kastrull och klipp ner baconen i stekpannan. När baconen nästan blivit knaperstekta, tillsätt champinjonerna som du delat i ganska stora bitar. Fräs detta tills champinjonerna fått yta och baconen är klara. Hacka löken fint och skala vitlöksklyftorna. Pressa ner vitlöken i pannan, rör om och tillsätt löken. Låt steka i bara några sekunder under omrörning.
- Tillsätt buljongtärning, grädde, mjölk och crème fraiche. Låt småkoka i några minuter tills buljongen har löst sig. Smaka av med peppar, salt och kajennpeppar. Vill du ha en mörkare färg , går colorit utmärkt att färga med.
- Servera med nykokt tagliatelle och blanda gärna pasta och spagetti. Strö över persilja precis innan servering. Hyvlad parmesan gör sig nog gott på!
Liknande recept
Kommentarer (1)
helt okej men inget man gör två gånger