Enkel champinjonstagliatelle

Serverar: 2-3 portioner

Gott, snabbt och lätt! En somrig rätt med smak av champinjon, vitlök och bacon.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 140 g bacon
  • 150 g champinjoner
  • ½ purjolök eller 3 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 dl crème fraiche
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Ett knivsudd kajennpeppar
  • Colorit
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull och klipp ner baconen i stekpannan. När baconen nästan blivit knaperstekta, tillsätt champinjonerna som du delat i ganska stora bitar. Fräs detta tills champinjonerna fått yta och baconen är klara. Hacka löken fint och skala vitlöksklyftorna. Pressa ner vitlöken i pannan, rör om och tillsätt löken. Låt steka i bara några sekunder under omrörning.
    2. Tillsätt buljongtärning, grädde, mjölk och crème fraiche. Låt småkoka i några minuter tills buljongen har löst sig. Smaka av med peppar, salt och kajennpeppar. Vill du ha en mörkare färg , går colorit utmärkt att färga med.
    3. Servera med nykokt tagliatelle och blanda gärna pasta och spagetti. Strö över persilja precis innan servering. Hyvlad parmesan gör sig nog gott på!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    sarco 9 augusti 2009

    helt okej men inget man gör två gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben