Enkel fläskfilégratäng

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Tror detta recept skapades av en trött eller bakfull kock. Tokenkelt och mycket gott! Grädden kan variera från 5 till 40% fetthalt, men som vanligt - vispgrädde är ju godast ... Uppdatering: Eftersom Campbells champinjonsoppa inte längre säljs i affärerna, kan man ersätta denna med en påse Blå Band Champinjonsoppa, utblandad med endast 3 dl mjölk. Låt detta sakta koka upp under omrörning, tills den får en ganska tjock konsistens, ungefär som Campbells outblandade soppa i burk. (Tillsätt gärna några extra stekta, skivade färska champinjoner också.) Följ annars receptet som vanligt

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 påse Estrella Pepparchips
  • 5 dl grädde
  • 1 burk Campbells champinjonsoppa (alternativt en påse Blå Band Champinjonsoppa + mjölk. Se ovan)
  • 3 tomater, tunt skivade
  • 150 - 200 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, krydda med valfri grillkrydda (föreslår Paul Prudhommes "Pork and Veal Magic") och stek. Lägg dem i en gratängform. Strö över chipsen.
    2. Vispa ihop grädden och den outspädda soppan för hand och häll denna blandning över gratängen. Täck med skivade tomater och strö över osten. Gratinera 20-30 minuter i 200 grader.
    3. Servera med sallad, dressing och bröd. Kan det bli enklare?

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    Vivecal 13 september 2009

    Supergott. Detta ska jag göra fler gånger Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben