Enkel fruktkaka

Smält smöret och blanda allt i samma kastrull. Bekvämt. Tänk dock på att denna kaka skall vila i två dagar eller mer före den skall ätas.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • ½ dl apelsinmarmelad av engelsk typ
  • 2 dl socker
  • 3 ägg, ett i taget
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl ljusa russin
  • 100 g mandel, hel
  • Instruktioner

    1. Obs: Det skall inte vara något bakpulver i denna kaka, se till att du använder mjöl utan bakpulver.
    2. Smält smöret över svag värme i en rostfri stor kastrull. Klickka i marmeladen och rör om. Ställ åt sidan så att det svalnar lite.
    3. Smörj och bröa en kakform som rymmer 2 liter. Värm ugnen till 150 grader.
    4. Rör ner sockret i kastrullen och sedan ett ägg i sänder under kraftig vispning. Blanda ner mjölet samtidigt med mandlar och russin. Rör ihop smeten ordentligt.
    5. Lägg smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme. Låt kakan kallna, slå sedan in den i folie. Den behöver minst två dagar för att mogna till rätt smak och konsistens.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben