Enkel fruktkaka

Serverar: 10 portioner

OBS! Kakan ska inte innehålla något bakpulver.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • ½ dl apelsinmarmelad (gärna av engelsk typ)
  • 2dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl russin
  • 100 g sötmandel (hel och skållad)
  • Instruktioner

    Smält smöret i en stor kastrull på svag värme. Klicka i marmeladen och rör så att även den smälter. Ta av från plattan och låt svalna litet. Smörj och bröa under tiden en rund eller avlång form som rymmer 2 liter och sätt på ugnen på 250 grader. Rör sedan ned sockret i smörblandningen och därefter 1 ägg i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, hela mandlar, russin och tillsätt det. Rör ihop smeten ordentligt. Lägg den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1-1½ timma. Känn med sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna och slå sedan in den i folie. Kakan behöver minst 2 dygn på sig i kylen för att mogna innan den serveras. Håller sig länge i kylen

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben