Enkel glöggsill

Serverar: 8 portioner

...är snabblagad, eftersom lagen bara behöver röras ihop, inte kokas.

Ingredienser

  • 1 burk matjessill
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl tomatjuice
  • 3 msk glögg
  • 5 krossade svartpepparkorn
  • ½ dl hackad dill
  • ½ röd lök
  • 2 msk olja
  • Till dekoration
  • Röd lök
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Rör ihop strösocker, tomatjuice, svartpeppar, glögg och olja till en lag, rör ordentligt så att sockret löser sig.
    2. Finhacka den röda löken och hacka dillen och rör ner det i lagen.
    3. Låt matjessillen rinna av ordentligt, lägg den i en skål och slå lagen över. Låt stå kallt till servering.
    4. Dekorera med skivor av röd lök och dillvippor före servering.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    Disen 27 december 2008

    Jättegod sill som var så passande till julen. Men jag skulle nog haft i mer glögg än 3 msk. Det gör jag nästa jul. Enkel och god. Tack för receptet Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben