Enkel hallonglass

Serverar: 4 portioner

Äggfri

Ingredienser

  • 450-500 g hallon
  • 2 dl strösocker
  • saften av 1 apelsin
  • 3 dl vispgrädde, inte allför hårt vispad
  • Instruktioner

    1. Ta bort fröna genom att mosa hallonen genom en finmaskig sil med hjälp av baksidan på en träsked. Rör i pressad apelsinsaft och strösocker i hallonsåsen. Ställ åt sidan i 30-60 minuter och rör om några gånger under tiden så att sockret löser sig.
    2. Blanda sedan ner den vispade grädden i hallonsåsen. Häll blandningen i en form och placera den i frysen. Rör om efter en timme, dvs när det börjar stelna runt kanterna. Upprepa den proceduren en gång till när glassen börjar anta nästan fast form.
    3. Låt sedan glassen frysa i minst 4 timmar.
    4. Flytta formen från frysen till kylen ca 20-30 minuter innan glassen ska serveras.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben