Enkel hallonkaka

Serverar: 6-8 portioner

En litet knaprig kaka som är enkel att röra ihop. Den går utmärkt att baka med lösfrysta hallon. Servera som den är eller med en klick vispgrädde.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl hallon
  • 50 g kallt smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt. Rör ner vetemjöl.
    2. Häll smeten i en smord och lätt bröad form, ca 24 cm i diameter. Tryck ner hallon litet lätt över hela kakan. Hyvla smör med en osthyvel och täck ytan med smörskivorna.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    Kaka88 10 januari 2012

    Väldigt god för att ha så få ingredienser! Kan inte sluta äta :)

    ulfor7 12 april 2014

    Sonens favoritkaka.Enkelt & gott:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben