Enkel hallontårta med vaniljvisp

Enkelt och snabbt när man blir sugen eller det kommer besök!

Ingredienser

  • 1 liter hallon
  • 2 paket vaniljvisp
  • Pajdeg
  • Till degen
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 4 tsk farinsocker
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en ugnsäker form med 1 msk smör eller margarin. Knåda ihop allt till en deg och låter vila i kylen (då blir den lättare att kavla ut om man gör flera och snyggare pajer). Eller så trycker man helt enkelt ut degen i en form direkt. Stick några hål med en gaffel eller täck mitten med folie och ärtor för att hindra den från att bubbla upp.
    3. Baka i ca 20 minuter eller tills degen är fast och knaprig.
    4. Vispa vaniljvispen länge till en kräm. Bred ut i pajformen när den svalnat. Toppa med bären.
    5. Tårtan är god med alla slags bär ex. blåbär, jordgubbar, björnbär, vinbär etc.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben