Enkelt och snabbt när man blir sugen eller det kommer besök!
Ingredienser
1 liter hallon
2 paket vaniljvisp
Pajdeg
Till degen
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk farinsocker
150 g smör eller margarin
2 msk vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsäker form med 1 msk smör eller margarin. Knåda ihop allt till en deg och låter vila i kylen (då blir den lättare att kavla ut om man gör flera och snyggare pajer). Eller så trycker man helt enkelt ut degen i en form direkt. Stick några hål med en gaffel eller täck mitten med folie och ärtor för att hindra den från att bubbla upp.
Baka i ca 20 minuter eller tills degen är fast och knaprig.
Vispa vaniljvispen länge till en kräm. Bred ut i pajformen när den svalnat. Toppa med bären.
Tårtan är god med alla slags bär ex. blåbär, jordgubbar, björnbär, vinbär etc.