Det här receptet fick jag av en kompis som är född och uppvuxen i Texas och som idag jobbar som kock i Malaysia.
I jämförelse med många andra recept på Jambalaya så är det här super enkelt. Du kan lägga till skinka eller bacon om du vill eftersom Jambalaya i Södra USA är mycket baserat på vad man har i kylen för tillfället. Och koka riset i samma gryta som kycklingen istället för separat.
Kan med fördel ätas dagen efter.
Ingredienser
1 färsk kyckling
1 stor gul lök
2 röda paprikor
1 röd chili
4 burkar krossade tomater
4 dl hönsbuljong
Salt
Peppar
Olja till stekningen
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar. Låren och vingarna behöver du inte skära i bitar, men skär resten av kycklingen i mindre bitar.
- Skär löken i centimeter stora bitar, och gör detsamma med paprikan.
Hacka chili (och tvätta händerna efteråt).
- Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tillsammans med löken och paprikan tills allt har fått lite färg. Stek i omgångar om du måste.
- Koka hönsbuljongen i en stor gryta och för över kycklingen, löken och paprikan när du har stekt dem en stund.
Häll på de krossade tomaterna, lägg i chili och låt alltsammans puttra i en timme eller mer.
Rör då och då eftersom det bränner i botten på grytan annars.
- Salta och peppra efter smak.
Servera med kokt ris och en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (2)
"Supergod lunch", var kommentaren från mina barn när jag lagade denna rätt. /Annelie
Mkt god vardagsmat, lättgjord endast lång koktid som inte går att minska på enligt mitt tycke.