Enkel kanelsockerkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Mmm barnens favorit till kalas.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Rör smör och socker mjukt och lugtigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen.
    3. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
    4. Blanda sedan resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en stor sockerkaksform. Häll hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
    5. Fyll på med resten av smeten strö resterande av kanelströet över. Hyvla över smör. Grädda kakan

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (3)

    mesmerize 17 december 2008

    det här receptet är ett skämt! Otroligt opedagogiskt skrivet och tiden för gräddning är inte ens angiven. Sånt här borde inte finnas kvar!

    kakan9 5 november 2009

    Gräddas 45-60 minuter

    astridwesterlund@spray.se 31 mars 2011

    Jag undrar om det ska vara en vanlig sockerkaksform eller en stor som man gör tårtbottnar i, Skulle man inte kunna lägga kanel/socker + smör som fyllning i mitten, smet både över och under. Det är ont om recept till stora sockerkaksformar. Har inte prövat baka den Vänligen Astrid

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben