Enkel köttfärspaella

Serverar: 4 portioner

Paella är spanska för gryta och används om flera slags grytor. Spanska grytor brukar göras med saffransris, här i en vardagsgryta med köttfärs.

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 400 g blandfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 3 stora gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 1 röd paprika
  • 1 burk skalade tomater , ca 400 g
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 knivsudd saffran (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Hetta upp matolja i en gryta, blanda ner färsen och bryn den under omrörning. Krydda med salt och peppar.
    2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär dem i små tärningar. Vänd ner lök och paprika i färsen och tillsätt tomaterna med spad. Låt alltsammans puttra under lock.
    3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner saffran mot slutet av koktiden. Blanda ner det färdigkokta riset i färsen och rör om väl. Smaka av med salt och peppar och servera.
    4. Själv brukar jag använda gurkmeja istället för saffran.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben