Enkel laxlåda

Serverar: 10 portioner

God och snabb laxlåda!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • ca 300 g kallrökt lax i bit
  • 1 purjolök (går att skippa)
  • ca 2 dl hackad dill
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar eller citronpeppar
  • 1-2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och koka potatisen. Låt den svalna och skär den i ca ½ cm tjocka skivor. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Skär bort skinnet från laxen och skär den i skivor. Snitta purjolöken och skiva den. 4. Varva potatis, lax, purjolök och dill i en ugnssäker form. Avsluta med potatis. 5. Vispa upp äggen, blanda med grädde och mjölk. Krydda med peppar och häll över blandningen. 6 Sikta över ströbröd. Grädda "lådan" 35-40 minuter mitt i ugnen.
    2. För alla? Gör glutenfri: Använd ströbröd utan gluten. Gör laktosfri: byt mjölk och grädde mot laktosfritt.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    delikat 3 september 2008

    Lätt att laga och gott att äta! Vår 7-åring gillade maträtten, medan 4-åringen vägrade att äta. Alla gillar inte allt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben