Enkel Madeirasås

Serverar: 4 portioner

En snabb, enkel och mustig madeirasås som blir perfekt varje gång.

Ingredienser

  • ½ rödlök
  • 2-3 msk smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Soja för färg
  • Instruktioner

    Hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull tills den är mjuk. Tillsätt rödvin och tomatpuré, låt puttra en stund. Rör ner mjöl, vatten och buljongtärning, låt koka upp. Tillsätt soja så mycket som behövs för kraftig mörk färg. Smaka av och sila bort lökbitarna.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    MiniGlitterfia 9 mars 2010

    Den godaste såsen som finns tror jag =)

    Belgrythaz 6 oktober 2011

    Madeirasås utan Madeira? Det här är en rödvinssås, och inget annat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben