Enkel minikålpudding

Serverar: 5 portioner

Enkelt, billigt och jättegott!

Ingredienser

  • Ett halvt kålhuvud
  • 500 - 600 g blandfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • Svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • Instruktioner

    Skölj av kålhuvudet och finriv det tex med en osthyvel. Stek sedan i två omgångar, hälften av den rivna kålen i smör försiktigt mjukt och ringla över hälften av sirapen. Restrerande sirap hälls över kålen vid andra omgången som steks.Häll över kålen i en större gryta. Sedan steker man köttfärsen i steksmör och krydda den med salt, svart och vitpeppar men vänta med kryddpepparn. Häll över köttfärsen i grytan med kålen och blanda väl, häll i vattnet och en smulad buljongtärning, värm upp det så att tärningen blandas och smälter ordentligt. Det går också bra att värma upp vattnet med tärningen i en kopp eller liknande före man slår i det i grytan. Låt det få puttra i hop en lien stund, någon minut räcker. Krydda sedan med den malda kryddpepparn, blanda och njut tillsammans med nykokt potatis och lingonsylt!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben