Enkel näringsrik mat (Martabak Telur)

Serverar: 10 portioner

Jag kallar den här maten på mitt språk “Martabak Telur”, telur betyder ägg. Vi vet att ägg har flera näringsämnen, t ex kolhydrater, proteiner och åtta typer av aminosyror som är användbara för kroppen, särskilt för barn som är växer.

Ingredienser

  • 10 ark vårulledeg
  • Ingredienser I
  • 5 ägg
  • 3 salladslökar, skivad
  • ½ lök, skivad
  • Ingredienser II
  • 5 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3-4 msk currypulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa upp ägg lätt, häll i de andra ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan medan du gör de andra stegen. Hetta upp oljan i en wokpanna och woka vitlök på medelvärme i 1 minut. Lägg i köttfärsen och woka tills den får lite färg. Tillsätt currypulver och blanda. Salta och peppra, häll sedan kokosmjölk i woken. Woka tills kokosmjölken absorberats i köttfärsen. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. När köttfärsen har svalnat då gör vi nästa steg. Häll köttfärsen (steg2) i äggblandningen (steg 1), blanda väl. Lägg vårulledeg på en skärbräda. Ta 3-4 msk köttfärsblandning och lägg på degen. Vik in sidorna till en fyrkant. Hetta upp 3 msk olja och stek ordentligt. Servera med currysås eller tomatsås.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben